RDS-stichting ©2003-2017  copyrightprotected by RDSS

Vooroordelen

Vooroordelen kunnen je leven verzieken, of het nu om je uiterlijk, je religie, je levensopvattingen of je afkomst gaat.

Steeds meer mensen vinden het nodig om je te veroordelen., en gaan discrimineren, pesten omdat je anders bent.

Vooroordelen zijn een voorbode op het pest gedrag online, op school, op je werk en in je omgeving.

Waarom loopt een Gothika schokkend rot, vindt ze het leuk om te shockeren, of heeft ze een bepaalde reden om zo rond te lopen.

Waarom zijn negers meteen zwarten? Waarom zijn mensen met een uitkering te lui om te werken?

Waarom is een reiziger meteen een wiet kweker? Het maakt  voor ons niets uit, wij kijken niet naar je met een bepaalde gedachte maar leren je liever kennen om zo te begrijpen waarom je bent zoals je bent.

Je roots zijn belangrijk, ze laten zien wie je bent, waar je vandaan komt, maar vooral hoe we omgaan met elkaars cultuur, gewoontes en verschillen in onze levens.

Ieder mens mag namelijk zichzelf zijn, en dat zichzelf zijn is ook bekend onder uniek zijn.

God heeft ons geschapen als unieke mensen met een eigen IK, een eigen vingerafdruk, een eigen iris, de kleur van je huid zelfs onze bloedgroepen zijn verschillend net als ons DNA.

Vooroordelen kunnen mensen voor het leven tekenen, verdriet doen, stigmatiseren, veroordelen tot een pijnlijke toekomst die zijn littekens steeds verder in je ziel kerft.

Wij kunnen dit niet alleen veranderen, maar het helpt als we met zijn allen een streep trekken door vooroordelen en proberen een ander te leren kennen te respecteren om wie hij of zij is.

Wij willen samen met jullie een film kijken waarin dit thema wordt behandeld, en er samen over debatteren en deze vooroordelen weg halen uit onze gemeenschap.

Als wij niet bouwen aan jullie toekomst dan is het voor ons onmogelijk om jullie toekomst kansrijk te maken..

Een goed begin begint bij jezelf.

Als je zelf een goed mens bent, zal men je nooit slecht kunnen maken en kun je op je pad goedheid zaaien.

Als je het zaadje goed plant, zal de oogst enorm groeien en kunnen we bouwen aan een gezonde gemeenschap.

Want wie goed doet, goed ontmoet..

Als je deze andere  film  gezien hebt, zal je zien waarom het meisje zo nodig als Gothika rondloopt, en dat er meer achter zit.

Vooral de reactie van haar contacten met anderen zul je inzien wat we bedoelen met de vooroordelen en dat die je leven ingrijpend kunnen beïnvloeden In slecht opzicht maar zeker ook in goed opzicht. Veel persoonlijke zaken lopen fout, vanwege het verkeerde oordeel.

Ajouad is een Marokkaanse TV bekende die een nieuw programma  gaat maken over zijn Marokkaanse afkomst en de struikelblokken die hij daarin tegenkomt.

Heel veel van die problemen zijn zo diepgeworteld in hun cultuur dat je huidige levensvorm daar onder kan lijden.

Zoveel verschillende mensen  noemen ze ook wel diversiteit, en als dat zonder vooroordelen is zou dat geen problemen hoeven op te leveren zolang alles maar bespreekbaar kan zijn en  je jouw leven zo kan indelen zoals dat voor jou en je omgeving aanvaardbaar kan zijn.

Als je de moeite neemt om anderen te leren kennen, is veroordelen voorgoed voorbij.

Door je kennis is de ander leren kennen, weten geworden en kan je niet meer oordelen je weet nu hoe het zit.