RDS-stichting ©2003-2021   copyrightprotected by RDS

Veilig online werken en gamen:

Gebruik een goede browser, maak gebruik van alle updates, gebruik een goede virusscanner en klik nooit zomaar op een link.

Controleer het slotje van de adresbalk, open nooit mails die niet vertrouwd lijken.

Scan ook  foto’s en bestanden die je binnenkrijgt met mail, voordat je ze uitprint .

Openbare wifi-netwerken zijn een uitkomst als je geen onbeperkte databundel hebt.

Tegenwoordig heb je overal gratis hotspots; in het restaurant, in de winkel, in de trein en op het vliegveld.

Hartstikke handig, maar het kan ook riskant zijn. Hoe veilig is het om te internetten via zo’n netwerk?

Thuis is je draadloze verbinding beveiligd met een wachtwoord.

Onbekende mensen kunnen dus niet zomaar gebruikmaken van jouw internetverbinding.

Bij openbare wifi-netwerken, ook wel hotspots genoemd, is dat anders; iedereen kan erop zonder dat er een wachtwoord voor nodig is.

Je verstuurt bepaalde gegevens als je verbonden bent met zo’n onbeveiligde hotspot.

Kwaadwillenden kunnen vervolgens via trucjes jouw gegevens achterhalen, zoals je bankgegevens, wachtwoorden, inloggegevens en e-mails.

De eigenaar van het netwerk kan, als hij een beetje handig is, ook de data bekijken die je smartphone of laptop heeft verstuurd.

Als je in dat geval een openbaar wifi-netwerk gebruikt, zorg er dan voor dat je niet gaat internetbankieren.

Ook is het niet verstandig om dingen te openen waarbij je persoonsgegevens zichtbaar zijn of waarbij je inloggegevens moet gebruiken.

Heb je dat gedaan?

Wat je ook doet online, doe het veilig:

Gebruik een virusscanner

Installeer een Firewall

Beveilig je Wi-Fi

Https; beveiligde verbinding check wel het slotje!!

Denk na voordat je klikt

Maak back-ups

Kijk uit met gratis software

Pas op met social media let op veiligheidsinstellingen gebruik ze wijs of niet.

Archief.

Sporten.