RDS-stichting ©2003-2020   copyrightprotected by RDS

Kansarm.
Beroepskeuze.

Sport en voeding

Als je als mens geen weerstand hebt, niet aan sport doet, zul je vaak ziek worden en dikker worden.

Als je dit tegen wil gaan, dan kun je het beste een leefstijlcoach in de arm nemen.

Deze leefstijlcoach zal je voedingspatroon aan passen, en samen met jou een fitplan opstellen.

Je kan natuurlijk ook zelf iets gaan doen, wandelen of fietsen kan bijna ieder mens.

Of zwemmen, want waar het om gaat is dat je lichaam je vetreserves en suikers af gaat bouwen.

Die gaat dan je BMI opnemen, en kan je precies vertellen welke vorm van obesitas je hebt en of je er iets aan moet

doen.

Voor je opbouw van je weerstand kan je natuurlijk vitamines innemen, 1000 ie  vitamine C en 1000 ie vitamine

D is gebruikelijk. Qua voeding kan je natuurlijk ook anders gaan eten . Maar niet elk lichaam werkt op deze manier,

de een  kan zoveel bananen eten als ie wil en komt er niet van aan, de ander hoeft er maar naar te kijken en de

weegschaal slaat al door.

Wanneer er te veel vet in je lichaam is opgeslagen, spreken we van overgewicht.

Bij ernstig overgewicht spreken we van obesitas.

Overgewicht en obesitas ontstaan als de hoeveelheid energie die iemand binnenkrijgt door eten en drinken voor

langere tijd hoger is dan de energie die het lichaam verbruikt.

Maar een BMI gehalte kan je wel van alles vertellen over je lichaam , maar een weegschaal weer niet.

Die kan alleen wegen, terwijl je buikomvang spiermassa en vetgehalte veel belangrijkere zaken blootstellen.

Vandaar dat een dietiste ofwel voedingsdeskundige je  samen met je leefstijlcoach hierin perfect kunnen begeleiden.

Er zitten 3 hele goede centra’s in de regio, de ene is Lifestyle Laarbeek , Sportvision en de andere Happy  Bodies.

Eentje zit in Beek en Donk (bus stopt voor de deur) en de andere in Eindhoven.  Alles valt en staat met het feit dat iemand je rug dekt, als je het alleen moet doen dan gaat het een paar weken  goed en dan stop je ermee.

Geen motivatie geen gezelligheid en vooral geen competitie.
In een sportieve omgeving krijg je al meteen die vibe mee, de sfeer die er hangt, het samenzijn, de muziek om je heen,

en alle apparatuur die je maar nodig zou moeten hebben.

Je wilt toch oud worden en gezond blijven.. dat gaat echt niet vanzelf.

En als je echt  wilt, maar het niet kan betalen vind je op youtube de leukste en makkelijkste manieren om wel

mee te doen  maar voor niks.

Het enige dat je lijf vraagt is doe je mee?