Alcohol is niet stoer.

Wij willen jullie erop attenderen dat alcohol gevaarlijk is, en je er verstandig mee om moet gaan.

Ruim 30 procent van de jongeren nuttigt zijn eerste alcoholische drankje voor zijn twaalfde jaar.

Dat blijkt uit een  uitgebracht onderzoek van het jongeren-panel  van actualiteitenprogramma Eén Vandaag.

Uit het onderzoek onder ruim 2500 jongeren tussen de 12 en 24 jaar komt verder  naar voren dat 87 procent voor zijn zestiende verjaardag heeft gedronken.

Ongeveer 40 procent van de ondervraagden zegt onder invloed van drank dingen te doen waar hij of zij later spijt van krijgt.

Naarmate de mensen meer drinken, wordt dit percentage hoger.

Drank kan voor het 16e levensjaar onherstelbaar je hersenen beschadigen,  je lichaam's ontwikkeling afremmen en je lever beschadigen.

Drinken van alcohol is een activiteit die vaak in groepsverband plaatsvindt,  en populair wordt omdat je dan stoer overkomt.

Wat je als jongere moet bedenken is of deze stoere activiteit nodig is om door de groep serieus genomen te worden.

Jij bent een uniek mens en als anderen jouw leuk willen vinden is dat puur om de persoon die je bent zonder alcoholgebruik.

Wordt geen kuddedier of meeloper, blijf jezelf.

Die kater komt altijd later....je hersenen kun je niet beschermen of genezen na drankmisbruik, ze zijn aangetast door de alcohol en je hersenen lopen gevaar tot je 23e, na je 23e  zijn je hersenen volgroeid.

Wij kunnen je alleen maar voorlichten, jij bent zelf verantwoordelijk als je liever een meeloper bent dan aan je eigen gezondheid en welzijn denkt.

Het is jouw toekomst, ga er verstandig mee om.

Je kan nog minstens 50 jaar alcohol drinken na je 23e levensjaar, en een alcohol-vergiftiging of leverziektes oplopen is echt niet stoer.

Een leven lang pillen slikken, je school niet kunnen afmaken, zijn het overwegen waard om je niet te laten flessen..

Let op:  Alcohol in je bezit hebben is strafbaar.....zeker op straat.

Onder de 18 wil je hier niet mee gezien worden, je wilt geen boete, je wilt geen hersenbeschadiging, en je lever is je veel te lief om die te verzuipen.

Meer over Think before you drink ...

Een docu serie over alcoholvoorlichting ter voorkoming van comazuipen en alcoholmisbruik.

Alcoholfeiten2011

Alcohol en drugs in het verkeer